Vele vraagtekens over transfer Kluivert: Kan hij Serie A wel aan?

13-6-2018 20:59 - Door: M.d.Z.

Deze week werd Justin Kluivert officieel gepresenteerd bij het Italiaanse AS Roma, wat dik 18 miljoen euro overmaakt aan Ajax.

Vervolg: Vele vraagtekens over transfer Kluivert: Kan hij Serie A wel aan?

Bij David Endt, de voormalig teammanager van de Amsterdammers roept dat de nodige vraagtekens op. Endt weet dat Kluivert vele aanvallende kwaliteiten heeft maar dat Italie toch meer fysiek geweld eist.

 

In gesprek met FOX laat Endt dan ook los dat het om een opmerkelijke transfer gaat, 'Ik had niet gedacht dat Roma zover over de grens zou kijken. Ze hebben een technisch directeur, Monchi, die van Sevilla komt. Hij heeft daar uitstekend werk verricht de afgelopen zeven jaar. Hij gaat dat nu bij Roma opnieuw doen. Hij heeft als doel om Roma te verjongen. Dan zie je een speler als Justin Kluivert, waarvan de klasse en begaafdheid onmiskenbaar aanwezig is. De vraag is of hij klaar is voor de Serie A.'

 

Het heeft wel iets weg van zijn vader, 'Het is een zelfbewuste jongeman, dat was zijn vader ook. Die ging al heel jong weg bij Ajax. In 1995 drukte hij zijn stempel. Twee jaar later was hij weg. Hij ging naar AC Milan en van Milan naar Barcelona. Het zit een beetje in de familie om eigenzinnig te zijn in de keuzes. Er zit een sterk willend karakter achter. Het kan zomaar goed zijn.'

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Vele vraagtekens over transfer Kluivert: Kan hij Serie A wel aan?

Een korte samenvatting: Deze week werd Justin Kluivert officieel gepresenteerd bij het Italiaanse AS Roma, wat dik 18 miljoen euro overmaakt aan Ajax..

Meest gelezen