PSV zeker van Europees voetbal en 15 miljoen na zege Liverpool

14-5-2018 07:39 - Door: M.d.Z.

PSV zeker van Europees voetbal en 15 miljoen na zege Liverpool

Zondagmiddag heeft Liverpool met een 4-0 zege op Brighton ervoor gezorgd dat PSV Europese zekerheid heeft. De kampioen van de Eredivisie hoeft hierdoor pas in de vierde voorronde van de Champions League aan te treden.

Vervolg: PSV zeker van Europees voetbal en 15 miljoen na zege Liverpool

Waar PSV in eerste instantie in de derde voorronde van de Champions League moest uitkomen, werd dat al aangepast omdat Real Madrid en Liverpool nu in finale staan en via hun eigen competitie nu ook direct zijn geplaatst voor het kampioenenbal van volgend seizoen.

 

Nu wordt er voor PSV een ronde overgeslagen en hoeven de Eindhovenaren slechts een voorronde te overleven om in de groepsfase te belanden, waardoor de Tsjechische kampioen nu ook een plek in de derde voorronde krijgt.

 

PSV hoeft hierdoor pas 21-22 augustus in actie te komen, in plaats van twee weken eerder wat in eerste instantie de planning was. Mocht PSV de voorronde niet overleven, is het minimaal geplaatst voor de groepsfase van de Europa League en dus verzekerd van Europees voetbal.

 

PSV kan eventueel APOEL Nicosia, Young Boys, Dinamo Zagreb en Legia Warschau treffen als tegenstander in de derde voorronde.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV zeker van Europees voetbal en 15 miljoen na zege Liverpool

Een korte samenvatting: Zondagmiddag heeft Liverpool met een 4-0 zege op Brighton ervoor gezorgd dat PSV Europese zekerheid heeft. De kampioen van de Eredivisie hoeft hierdoor pas in de vierde voorronde van de Champions League aan te treden..

Meest gelezen