Matig Ajax maakt het niet leuk in Zwolle: wint wel

18-2-2018 20:15 - Door: MaxKoehorst

Matig Ajax maakt het niet leuk in Zwolle: wint wel

Ajax heeft in Zwolle met 0-1 weten te winnen, de manier waarop was tamelijk pover. Ajax schoot diverse keren op de lat en de paal en met het aantal kansen wat Ajax had, had het eigenlijk 0-5 moeten zijn.

Vervolg: Matig Ajax maakt het niet leuk in Zwolle: wint wel

Ajax ging direct vol gas aanvallen, aangezien de club het gat met PSV wilde verkleinen tot 5 punten, nadat PSV zaterdag gelijkspeelde tegen sc Heerenveen. Ajax ging met Justin Kluivert en David Neres op de flanken goed van start maar de 2 spelers konden dit niveau niet de gehele wedstrijd vasthouden waardoor verdedigers Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong overuren moesten draaien. PEC Zwolle was echter slordig in de afronding en zo kon Ajax weer profiteren. Ajax kon zelf echter ook niet al te goed afronden en Klaas-Jan Huntelaar laakte hier ook in.

 

En als Ajax in de eerste helft een goede kans had, troffen ze doelman Diederik Boer die daar stond om de kansen te keren. Écht gevaarlijk kreeg de keeper het niet want hij werd veelvuldig gesteund door de palen en zijn lat. Ajax had dus meerdere keren pech.

 

En daardoor gingen beide clubs dus met een stand van 0-0 de rust in, in de tweede helft zag je beide partijen véél scherper voetballen. Zo zag je bij PEC een zeer goede verdediging en bij Ajax een sterkere aanval. Uiteindelijk scoorde Huntelaar met een mooie intikker op aangeven van de Braziliaan David Neres. Het halfuur wat daarna volgde was aan beide kanten niet om aan te zien; Ajax hield het rond minuut 85 voor gezien en besloot te gaan tijdrekken terwijl beide partijen ook steeds meer agressie kregen mede dankzij Joël Veltman die meerdere malen de tegenpartij uitlokte.

 

Al met al dus een povere voetbalmiddag in Zwolle, Ajax loopt wel in op titelkandidaat PSV.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Matig Ajax maakt het niet leuk in Zwolle: wint wel

Een korte samenvatting: Ajax heeft in Zwolle met 0-1 weten te winnen, de manier waarop was tamelijk pover. Ajax schoot diverse keren op de lat en de paal en met het aantal kansen wat Ajax had, had het eigenlijk 0-5 moeten zijn..

Meest gelezen