Wenger haalt uit naar de UEFA: Kijk eens naar die transferbedragen

15-2-2018 12:45 - Door: M.d.Z.

Wenger haalt uit naar de UEFA: Kijk eens naar die transferbedragen

Arsenal speelt donderdag in de Europa League tegen Östersunds, waar de Engelsen geen beroep kunnen doen op nieuwkomer Aubameyang.

Vervolg: Wenger haalt uit naar de UEFA: Kijk eens naar die transferbedragen

Pierre Patrick Aubameyang kwam afgelopen winterse transferperiode over van het Duitse Borussia Dortmund, waar hij een slordige 60 miljoen euro voor is betaald. Alleen is de Gabonees niet speelgerechtigd in de Europa League, omdat hij met Dortmund al Europees voetbal heeft gespeeld voor de winterstop.

 

Wenger vindt de Europese regel van de UEFA dan ook belachelijjk en beklaagt zich, 'Ik weet zeker dat alle clubs willen dat deze regel verdwijnt.'Als je kijkt naar de transferbedragen die deze dagen uitgegeven worden middenin een seizoen, is het totaal niet logisch dat voetballers daarna niet kunnen spelen voor hun nieuwe club.'

 

Arsenal heeft wel de beschikking over nieuwkomer Henrikh Mkhitaryan, die kwam met het Engelse Manchester United in de Champions League uit en is daarom wel speelgerechtigd. Voor The Gunners is het Europese voetbal de enige hoop om dit seizoen goed af te ronden, want de vraag is nog maar of Wenger zich via de Premier League weet te plaatsen voor Champions League voetbal voor volgend seizoen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Wenger haalt uit naar de UEFA: Kijk eens naar die transferbedragen

Een korte samenvatting: Arsenal speelt donderdag in de Europa League tegen Östersunds, waar de Engelsen geen beroep kunnen doen op nieuwkomer Aubameyang..

Meest gelezen