Gehavend Twente maakt het Ajax thuis nog erg lastig maar wint niet

11-2-2018 16:14 - Door: M.d.Z.

Gehavend Twente maakt het Ajax thuis nog erg lastig maar wint niet

Waar Ajax in de achtervolging moet blijven bij koploper PSV, wist het zondagmiddag tegen FC Twente geen fout te maken.

Vervolg: Gehavend Twente maakt het Ajax thuis nog erg lastig maar wint niet

De thuisploeg begon goed aan het duel, waar het na drie minuten al via een vlotte counter via Kluivert op voorsprong wist te komen. Een goed uitgevoerde counter waar Kluivert de laatste schakel was naar de openingstreffer.

 

 

 

Na de openingstreffer leek Ajax weer terug te vallen in het afwachtende spel en wist het weinig tot geen kansen te creeren, waar FC twente in leven kon blijven en zelfs de beste mogelijkheden krijgen in de Arena.

 

Maar de Tukkers bleven geloof houden in de tweede helft, waar Ajax maar niet kon doordrukken. Waar een misser van Veltman in de 66e minuut door FC Twente goed werd benut, was het de sterke Tom Boere die op de been bleef en de bal keurig aflegde op Tighadouni, die vrij binnen kon schieten en FC Twente langszij kon zetten.

 

Maar lang kon FC Twente niet genieten van de gelijkmaker, binnen vijf minuten was er aan de andere kant licht contact met de verdedigers van FC Twente en Hakim Ziyech op de rand van de zestien, waar de middenvelder van Ajax gemakkelijk naar de grond ging. Arbiter Gözübüyük was onverbiddelijk en wees naar de stip, waar Lasse Schone wel raad wist met het buitenkansje en Ajax binnen 5 minuten weer op voorsprong zette.

 

 

 

Het laatste kwartier wilde Ajax nog wel doorzetten op zoek naar de 3-1, maar echte kansen kregen de Amsterdammers niet meer. Slordig spel zorgde ervoor dat FC Twente makkelijk overeind bleef. FC Twente zette nog even aan in de laatste minuten van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker, waar Ajax nog even wankelde en de Amsterdammers moeizaam naar het einde van de wedstrijd snakte.

 

Ajax weet overeind te blijven en blijft zo in het spoor van koploper PSV wat zaterdag al won op bezoek bij Sparta met dezelfde cijfers.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Gehavend Twente maakt het Ajax thuis nog erg lastig maar wint niet

Een korte samenvatting: Waar Ajax in de achtervolging moet blijven bij koploper PSV, wist het zondagmiddag tegen FC Twente geen fout te maken..

Meest gelezen