Wat is de Nederlandse inbreng op het WK komende zomer?

30-1-2018 23:01 - Door: Aardbaan1

Wat is de Nederlandse inbreng op het WK komende zomer?

Veel voetballiefhebbers mogen weer in hun handen wrijven met het naderende WK voetbal voor de deur. Over een aantal maanden barst het grootste voetbalfeest los in Rusland waar iedereen massaal naar uitkijkt.

Vervolg: Wat is de Nederlandse inbreng op het WK komende zomer?

Helaas ontbreekt het Nederlands Elftal tijdens dit toernooi en dat heeft tot veel treurnis geleid van de Oranjesupporters. Het is namelijk al de tweede achtereenvolgende keer dat de Oranje Leeuwen niet van de partij zijn en dat heeft niet alleen veel invloed op de sportieve prestaties, ook loopt de Nederlandse economie miljoenen omzet mis. Toch laten velen zich daardoor niet van de wijs brengen, want de echte voetballiefhebbers kunnen ook genieten van andere landen. En ondanks het ontbreken van de nationale ploeg, zo is er gelukkig toch nog wat Nederlandse inbreng tijdens het WK te bewonderen. Hoe dat zo?

Scheidsrechters

Iemand die vrijwel zeker is verzekerd van een plek op het WK voetbal is de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. De laatste jaren is de arbiter samen met zijn assistenten Sander van Roel en Erwin Zeinstra een vaste waarde op grote eindtoernooien. Kuipers wordt al jaren gezien als de beste scheidsrechter van de Nederlandse velden en krijgt daardoor vaak de grotere wedstrijden in de Eredivisie. Maar ook internationaal heeft de Tukker al naam en faam gemaakt tijdens verschillende Europese wedstrijden. Hoewel de invulling van het scheidsrechterkorps nog niet officieel is, mogen we ervanuit gaan dat Kuipers te zien is op het WK in Rusland. Niet alleen omdat de FIFA hem hoog heeft zitten en hij een geweldige staat van dienst heeft, ook hopen we natuurlijk dat hij het als Nederlands gezicht ver mag komen in het toernooi.

Coaches

Op de vorige eindtoernooien waren er diverse oefenmeesters te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan gevestigde namen als Guus Hiddink of Dick Advocaat. Even leek het erop dat er tijdens het komende WK voetbal geen Nederlandse coach langs de lijnen te zien was, totdat een aantal dagen geleden het nieuws naar buiten kwam dat Bert van Marwijk bondscoach van Australië is geworden. Samen met zijn schoonzoon Mark van Bommel moet hij de The Socceroos naar een goede prestatie leiden. Of dit gaat gebeuren is nog maar de vraag, want in de poule met Frankrijk, Peru en Denemarken zal het zeker geen eenvoudige opgave zijn. Toch wensen we het duo alle geluk toe.

Spelers

Van de nationale ploegen zijn er wel een aantal actief in de Nederlandse Eredivisie. Vooral bij het Marokkaanse voetbalelftal zitten er een aantal spelers in die bij de betere ploegen in Nederland spelen. Wat te denken van Ziyech, El Ahmadi en Amrabat. Maar ook bij de Denen zitten er een aantal spelers die al jarenlang actief zijn in ons land. Denk aan Schöne, Dolberg en Jørgensen. Deze jongens zitten al wat langer bij de Nederlandse clubs, maar er zijn ook spelers die wat korter in de Eredivisie die we natuurlijk nauwlettend in de gaten houden.

Kanshebbers

Hoewel er toch wat Nederlandse inbreng zal zijn op het WK voetbal, worden deze niet bij de absolute favorieten geschaard. Net als ieder toernooi zullen de grotere landen Brazilië, Frankrijk, Duitsland en Spanje de grootste kanshebbers zijn voor de overwinning. De bookmakers voorspellen in ieder geval een spannend WK waar één van de favoriete landen toch aan het langste eind gaan trekken. We zullen zien of die voorspelling uit gaan komen en we hopen in ieder geval op een mooi voetbaltoernooi


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Wat is de Nederlandse inbreng op het WK komende zomer?

Een korte samenvatting: Veel voetballiefhebbers mogen weer in hun handen wrijven met het naderende WK voetbal voor de deur. Over een aantal maanden barst het grootste voetbalfeest los in Rusland waar iedereen massaal naar uitkijkt..

Meest gelezen