Voorbeschouwing: Feyenoord - PSV (KNVB beker kwartfinale)

31-1-2018 10:30 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: Feyenoord - PSV (KNVB beker kwartfinale)

Vanavond staat de bekerkraker tussen Feyenoord en PSV op het programma in de Rotterdamse Kuip.

Vervolg: Voorbeschouwing: Feyenoord - PSV (KNVB beker kwartfinale)

Waar de regerend landskampioen de koploper uit de Eredivisie ontvangt, kan het voor Feyenoord wel eens een pikzwarte avond worden bij eventuele uitschakeling.

 

Arbiter Pol van Boekel zal het duel in de Kuip woensdagavond in goede banen proberen te leiden tussen Feyenoord en PSV.

 

 

FEYENOORD
Feyenoord draait dit seizoen niet in de Eredivisie, de regerend landskampioen is alleskunner Kuyt kwijtgeraakt en lijkt de klap nog niet te boven. De eerste seizoenshelft was niet wat men verwachtte, waar dan ook nog eens bijkomt dat een blessuregolf de ploeg teisterde.

 

Drie teveel
Het meespelen in de Champions League, de competitie en de beker is teveel voor de Rotterdammers, die op de Europese velden geen schijn van kans hadden. In een groep met Napoli, Manchester City en Shaktar was het huilen met de pet op.

 

Eredivisie
Feyenoord is pas sinds het laatste weekend in januari 2018 weer terug in de top 4 van de Eredivisie, waar de uitschakeling in het bekertoernooi woensdag tegen PSV wel eens de nekslag kan zijn voor de Rotterdammers. De kortste weg naar Europees voetbal doorboort zien worden door PSV en niet kunnen meedoen in de titelrace kan Van Bronckhorst wel eens zijn kop gaan kosten.

 

 

Nicolai Jorgensen
Daarbij moet Feyenoord hopen dat het niet nog een sterkhouder in de naam van Nicolai Jorgensen kwijtraakt aan het Engelse Newcastle voor het sluiten van de transfermarkt woensdagavond. (update, de Deen blijft na het uitblijven van een goed bod van de Engelse club Newcastle nadat Feyenoord een ultimatum had opgegeven).

 

Van Persie
Hoe zal de rol van Robin van Persie worden in de bekerkraker tegen PSV, kan de Oranje international de doorslaggevende rol bekleden voor de regerend landskampioen tegen PSV.

 

Wel lijkt Feyenoord langzamerhand weer stabieler te worden, de laatste twee duels werden 4 punten gepakt en alleen van Ajax werd dit kalenderjaar nog maar verloren. Met een achterstand van 6 punten op nummer 3 AZ is de jacht naar Europees voetbal nog niet verloren.

 

 

 

 

 

 

PSV
PSV kent al koploper voorlopig nog geen zorgen, het schijtbakkenvoetbal van PSV wordt gezien als geluk, maar de koploper blijft bovenaan in de Eredivisie staan met een verschil van 7 punten op achtervolger Ajax.

 

Uitschakeling geen ramp, wel vervelend
Voor PSV zal de uitschakeling tegen Feyenoord minder pijnlijk zijn als voor de Rotterdammers, het zal ervaren worden als vervelend. De koppositie in de Eredivisie is de prioriteit voor de Eindhovenaren, maar een dubbel pakken dit seizoen zal ook wel weer eens lekker zijn.

 

Maandag heeft PSV open getraint in aanloop naar de bekerkraker met de Rotterdammers woensdagavond, waar het afgelopen weekend nog met pijn en moeite wist te winnen van FC Twente.

 

 

 

Cocu heeft Obispo en Malen maandag laten meetrainen met de selectie, wat wel eens kan wijzen op een selectieplek voor de jongelingen in het bekerduel met Feyenoord.

 

Dubbel
In de Eredivisie heeft PSV dit kalenderjaar nog maar twee keer nipt weten te winnen op bezoek bij Heracles en FC Twente, maar wist het wel de koppositie te verstevigen door puntverlies van concurrent en achtervolger Ajax. Aankomend weekend wacht PEC Zwolle, waar als PSV van Feyenoord wint en thuis van PEC Zwolle kan winnen goede stappen weet te zetten dit seizoen richting tastbare prijzen.

 

Linksback
PSV lijkt haar pijlen te hebben gericht op een Zuid Amerikaanse linksback, een jongen voor de toekomst. Concrete namen worden nog niet genoemd, maar voor de bekerkraker met Feyenoord moet de aanwinst worden gepresenteerd. Een race tegen de klok dus.

 

PSV hoopt nog voor het sluiten van de transfermarkt duidelijkheid te hebben over de status van Gaston Pereiro, een transfer lijkt aanstaande, terwijl Cocu hem niet perse wil verliezen deze winterse periode.
 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: Feyenoord - PSV (KNVB beker kwartfinale)

Een korte samenvatting: Vanavond staat de bekerkraker tussen Feyenoord en PSV op het programma in de Rotterdamse Kuip..

Meest gelezen