AZ weet weer niet te winnen en delft onderspit tegen Ajax

17-12-2017 18:54 - Door: M.d.Z.

AZ weet weer niet te winnen en delft onderspit tegen Ajax

Waar Ajax donderdag nog met 3-1 wist te winnen van Excelsior, was het niet echt nagenieten voor de Amsterdammers.

Vervolg: AZ weet weer niet te winnen en delft onderspit tegen Ajax

De schorsing voor Joël Veltman en de knieblessure van Maximilian Wöber was voor de Amsterdammers een flinke smet op de midweekse zege. De puzzel was voor Keizer compleet om het defensief goed neer te zetten tegen AZ, waar hij koos voor Huntelaar in de punt van de aanval in plaats van Dolberg.

 

Het was een vermakelijk duel met direct een opening met kansen voor de thuisploeg, maar een doelpunt viel er nog niet. Maar ook aan de andere kant kwam AZ goed weg en was het Neres die Van Beek bestuurde, alleen zijn inzet werd van de lijn gehaald. Daarna was ook in de rebound Huntelaar bijna trefzeker, maar was het Pantelis Hatzidiakos die redding bracht.

 

Net voor het halfuur ging Zeefuik echter in de fout tijdens een corner met Jahanbakhsh, de bal kwam op de hand waardoor AZ een strafschop kreeg. Jahanbakhsh benutte het buitenkansje vanaf 11 meter. Ajax had nog wel een antwoord voor de rust, het was Neres die Huntelaar de gelijkmaker liet aantekenen, maar echt gerust was Keizer er niet op.

 

Het was voor de bezoekers zaak om door te drukken in de tweede helft, waar AZ verdediger Hatzidiakos de hand kan schudden met Zeefuik wanneer het aankomt op het weggeven van strafschoppen op een ongelukkig moment. De 20-jarige Griek wilde Huntelaar verdedigen met zijn handen om hem heen, de spits ging erg gretig naar de grond, waardoor ook Ajax een strafschop kreeg.

 

Lasse Schöne klaarde het karwei vanaf de stip en schoot Ajax in het zetel, waar AZ alles of niets ging spelen om niet weer in het mes te lopen in een topduel. Waar AZ niets meer kon brengen, moest Bizot aan de andere kant de 1-3 voorkomen van Huntelaar en Kluivert.

 

Maar de gelijjkmaker leek er toch te komen, Jahanbakhsh gaf de bal perfect voor op Fred Friday, maar die wist de kans vakkundig om zeep te helpen. Het drama voor AZ was compleet toen net voor tijd Jonas Svensson met zijn tweede gele kaart en dus rood van het veld moest. Zo verliest AZ opnieuw een topduel en loopt Ajax weer in op koploper PSV.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

AZ weet weer niet te winnen en delft onderspit tegen Ajax

Een korte samenvatting: Waar Ajax donderdag nog met 3-1 wist te winnen van Excelsior, was het niet echt nagenieten voor de Amsterdammers..

Meest gelezen