Feyenoord zet klinkende zege neer op nietig Sparta

17-12-2017 17:36 - Door: M.d.Z.

Feyenoord zet klinkende zege neer op nietig Sparta

In de Rotterdamse derby tegen kleiner broertje Sparta heeft Feyenoord genadeloos hard uitgehaald, met 0-7 na 90 minuten was het de grootste zege ooit van de Rotterdamse grootmacht op Sparta.

Vervolg: Feyenoord zet klinkende zege neer op nietig Sparta

Waar de teller na 15 minuten al op drie stond, mocht Sparta blij zijn dat het maar bij 0-7 bleef. De oorwassing voor de ploeg van Pastoor zorgt ervoor dat de Spartanen nu de rode lantaarndrager zijn en nog dieper in de problemen zijn gebracht.

 

Waar iedereen het duel van vorig seizoen net vers op het netvlies had staan, toen Sparta met 1-0 wist te winnen van de uiteindelijke landskampioen, stond het zondagmiddag gruwelijk voor schut op het eigen kasteel.

 

Na drie minuten begon de vernedering al, toen Sparta slordig balverlies leed en Vilhena vanaf ver zag uithalen en scoren. Enkele minuten later was het duel al in het slot gegooid, een indraaiende vrije trap van Jean-Paul Boëtius kwam op het hoofd van debutant Vente terecht, die prachtig binnenkopte.

 

Na de 0-2 leek Feyenoord geen gas terug te nemen en nog voor rust verdubbelde het de score op het Kasteel, Na een kwartier spelen was het Kortsmit die zijn inzet nog gekeerd zag worden, maar de rebound was voor Jeremiah St. Juste die de 0-3 binnentikte.

 

Daarna was het Vilhena die opnieuw de goalie van Sparta vernederde en verraste met een vrije trap in de korte hoek. Sparta mag blij zijn dat het bij de 0-4 bleef voor rust.

 

In de rust zal Pastoor tegen zijn manschappen hebben gezegd de schade zo klein mogelijk te houden, maar koud uit de kleedkamers was het Renato Tapia die binnentikte uit een corner. Na de 0-5 was het Sparta was Jones testte, maar de goalie van Feyenoord redde keer op keer voor de Rotterdamse grootmacht.

 

Daarna geloofde Feyenoord het wel, wat de redding leek te zijn voor Sparta. Berghuis mocht de 0-6 mocht binnentikken op aangeven van het 18-jarig talent Vente. Het slotakkoord was voor Bilal Basaçikoglu, die de 0-7 en de grootste zege van Feyenoord ooit op Sparta neerzette.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord zet klinkende zege neer op nietig Sparta

Een korte samenvatting: In de Rotterdamse derby tegen kleiner broertje Sparta heeft Feyenoord genadeloos hard uitgehaald, met 0-7 na 90 minuten was het de grootste zege ooit van de Rotterdamse grootmacht op Sparta..

Meest gelezen