Voorbeschouwing: PSV - Willem II (Eredivisie)

30-9-2017 19:01 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: PSV - Willem II (Eredivisie)

Zaterdagavond is het PSV wat het Tilburgse Willem II ontvangt in het Philips Stadion, een geliefde tegenstander voor de Eindhovenaren.

Vervolg: Voorbeschouwing: PSV - Willem II (Eredivisie)

PSV, wat in bloedvorm steekt en vorige week een zevenklapper in de Galgenwaard neerzette, ontvangt zaterdagavond het Willem II uit Tilburg. Een geliefde tegenstander voor de Eindhovenaren, die als koploper de interlandbreak in willen gaan.

 

PSV kende van de eerste 6 Eredivisieduels maarliefst vijf keer de winst, alleen tegen SC Heerenveen ging het mis, voor de Tilbugers is het juist precies andersom. De formatie uit Tilburg kende maar 3 punten en wist er maar 1 van de zes om te zetten in winst.

 

In de voorgaande 41 confrontaties tussen beide teams, wist PSV 36 keer de winst te pakken tegen de Tilbugers. Willem II wist slechts drie keer te winnen en hield PSV vijf keer op een remise.

 

In 88% van de gevallen wist PSV dus met winst af te sluiten tegen Willem II, geen enkele andere Eredivisie club wist deze cijfers te evenaren of te verbeteren. Daarbij wist PSV de laatste 17 duels niet te verliezen en zelfs de laatste 14 thuisduels te winnen.

 

Bij 7 van de laatste 10 goals was Jurgen Locadia betrokken, waar Locadia zelf vijf keer het net vond en 2 keer de aangever was. Voor PSV doelman Zoet betekend het duel tegen Willem II het 200e duel voor de goalie, die al 297 minuten geen doelpunt tegen kreeg wanneer Willem II op bezoek kwam.

 

Vermoedelijke opstellingen:

PSV: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Schwaab, Brenet; Hendrix, Van Ginkel, Pereiro; Locadia, Bergwijn, Lozano.

Willem II: Wellenreuther; Lewis, Lachman, Peters, Van der Linden, Tsimikas; Chirivella, Rienstra, Haye; Crowley, Sol.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: PSV - Willem II (Eredivisie)

Een korte samenvatting: Zaterdagavond is het PSV wat het Tilburgse Willem II ontvangt in het Philips Stadion, een geliefde tegenstander voor de Eindhovenaren..

Meest gelezen